لیست اختراعات حامد آقازاده
روشهاي درماني معمول بيماري عفونت استخواني مزمن شامل روشهاي خوراكي و تزريقي هستند. روش خوراكي با توجه به مصرف بالاي دوز دارو، عوارض جانبي زيادي دارد و روش تزريقي نيز بهدليل بستري طولاني مدت در بيمارستان و گران بودن، بيمارپسند نيست. امروزه از سامانههاي نوين دارورساني مانند كاشتنيهاي درجا تشكيل شونده براي درمان اين بيماري استفاده ميشود. كاشتنيهاي زيستتخريب ناپذير نياز به جراحي دوباره براي خارجسازي دارند و كاشتنيهاي زيستتخريب پذير نيز رهايش انفجاري بالايي داشته كه منجر به كاهش دورهي آزادسازي دارو ميشود. هدف از اين اختراع رهايش طولاني مدت داروي ونكومايسين از سامانهي درجا تشكيل شوندهي PLGA با بارگذاري نانوذرات كيتوسان حاوي دارو است. براي تهيهي سامانهي درجا تشكيل شونده، از پليمر PLGA 504H و حلال PEG 250DME با نسبت پليمر به حلال 3:1 استفاده شد. با طراحي آزمايش نانوذرات كيتوسان با بازدهي پوشينهدار كردن 25% و بارگذاري دارو 51% به روش ژل شدن يوني تهيه شد. در ادامه با افزودن نسبتهاي مختلفي از داروي آزاد به داروي بارگذاري شده از طريق نانوذرات در سامانه، پروفايل رهايش آنها بررسي شد. بررسيها نشان داد كه افزودن نانوذرات باعث كاهش رهايش انفجاري تا 44% و افزايش مدت زمان رهايش ميشود.
دستگاه پايش سلامت تمام خودكار علايم حياتي كاربر را در تمام طول روز و شب، بيداري و خواب مورد بررسي قرار مي دهد و در صورت مشاهده وضعيت غير طبيعي در كاربر به صورت خودكار ابتدا بر روي دستگاه آلارم ميدهد و درصورتي كه اطرافيان به شخص امدادرساني نكنند، با شماره تماس هاي منتخب ارتباط بر قرار نموده و محل دقيق كاربر را براي ايشان ارسال مي نمايد . همچنين در اپليكيشن و پنل هاي كاربري اين امكان فراهم شده تا افراد داراي دسترسي در هر زمان امكان دسترسي به اطلاعات حياتي كاربر داشته باشند و از حال ايشان مطلع گردند و ...
گال ها ازجمله انگل هاي خارجي محسوب مي شوند كه به دليل شيوع زياد، ايجاد ضايعات پوستي شديد و واگيردار در انسان و حيوان در سراسر جهان حائز اهميت مي باشند. داروي ساخته شده جهت درمان حيوانات آلوده به گال (دمودكس، ساركوپتس، پسوروپتس، اتودكتس و...) ارائه شده است . همچنين با توجه به نوع مواد موثره به كار گرفته شده، اين پماد جهت درمان گال انساني نيز موثر مي باشد. اين دارو شامل فرآورده هاي گياهي است كه علاوه بر از بين بردن انگل هاي دمودكس و ساركوپتس و ... داراي خواص ترميمي و ضد التهابي، و ضد خارش براي پوست مي باشد. به طوري كه استفاده ي موضعي از اين دارو به صورت پماد، بدون هيچ حساسيت و عارضه جانبي براي حيوان، جايگزين داروهاي تزريقي، خوراكي، اسپري ها، حشره كش ها و آفت كش هاي سنتتيك بدون نگراني از مقدار دوز مصرفي آن برخلاف داروهاي تزريقي و خواركي بوده و مي تواند علاوه بر حفظ محيط زيست، گام موثري در جهت سلامت ساير موجودات زنده به شمار آيد.
اختراع حاضر طراحي يك ابزار جديد براي جداسازي و استخراج مواد موثره عصاره دو تركيب دارويي ضد سرطان تيمول (Thymol) و كارواكرول (Carvacrol) از گياه آويشن با استفاده از نانو مواد مي باشد. در اين تحقيق روشي ارائه گرديده است كه بصورت انتخابي و اختصاصي تنها دو تركيب ضد سرطان تيمول و كارواكرول استخراج گردند. در اين اختراع براي اولين بار يك ديسك دست ساز استخراج فاز جامد (Solid Phase Extraction) متخلخل، پايدار و غير قابل شكست (محكم) با استفاده از اصلاح شيميايي ورقه هاي استيل ضد زنگ (stainless steel plate) ساخته شد و از آن براي استخراج مواد موثره تركيبات دارويي ضد سرطان در گياه آويشن استفاده گرديد. در اين ابزار كه حاصل دو سال كار پژوهشي و تحقيقاتي در دانشگاه علوم پزشكي ايران و با همكاري دانشگاه علوم پزشكي تهران مي باشد پايه ديسك، ورقه استيل ضد زنگ است كه يك ماده سبز زيست- محيطي، فراوان، در دسترس، ارزان و محكم مي باشد كه با استفاده از نانو مواد اصلاح و كوت گرديد. براي ساخت ديسك، نانو كامپوزيت پلي تيوفن/كربن نانولوله چند ديواره به روش الكترواسپينينگ روي ورقه استيل پوشيده شد و ديسك dynamic-SPE PVA/PTh/Fe3O4-Disk-HPLC-UV ساخته شد. ديسك طراحي شده در استخراج ديناميك فاز جامد جهت پيش تغليظ و تخليص گزينشي تركيبات فنولي تيمول و كارواكرول از عصاره گياه آويش مورد استفاده قرارگرفت. عصاره پيش تغليظ شده با استفاده از كروماتوگرافي مايع با كارايي بالا (HPLC-UV) تعيين مقدار گرديد. در مقايسه با ديسك هاي تجاري، ديسك dynamic-SPE- PVA/PTh/Fe3O4-Disk دقت و صحت قابل قبول و حد تشخيص بسيار پاييني براي تغليظ عصاره گياهي تيمول و كاواكرول داشته، بدليل ديناميك بودن فرآيند، استخراج در مدت زمان كوتاه تري انجام مي شود و از طرفي بدليل پيوند شيميايي قوي بين بستر ديسك و جاذب PVA/PTh/Fe3O4 امكان كنده شدن و هدر روي جاذب طي فرايند استخراج و شويش وجود ندارد. از ديگر مزيت هاي اين روش استفاده از حجم بسيار ناچيز و كم حلال هاي شويشي در حد ميكرو ليتر مي باشد در صورتيكه در روشهاي كلاسيك استفاده از حلال هاي سمي و خطر ناك زياد مي باشد.
اين اختراع، سنتز نوع جديدي از پكتين عامل دار شده مي باشد، ماده تركيبي پيرازول/پكتين (PCPT) توسط آناليز هايSEM ، XRD، FT-IR وEDX شناسايي شد و سپس در غلظت هاي مختلف در غشاء نانو فيلتراسيون پلي اترسولفون (PES) گنجانده شد. تمام غشاهاي اصلاح شده شار آب خالص بيشتري را در مقايسه با غشاي اصلاح نشده از خود نشان دادند و در بهترين حالت، مقدار شار آب خالص 22.43 كيلوگرم بر متر مربع براي غشاي كامپوزيت 0.3 درصد وزني از پكتين عامل دار شده بدست آمد كه در ميان همه غشاهاي ساخته شده، بيشترين ميانگين اندازه منافذ، تخلخل، آب دوستي سطح، صافي و بار منفي را نشان داد. براي غشاهاي اصلاح شده پس دهي نمك به طور قابل توجهي به صورت Na2SO4 ˃ NaCl افزايش يافت و رفتار غشا نانو فيلتراسيون را تأييد كرد. براي غشاي بهينه، درصد حذف رنگ دايركت رد- 16 و بنفش كريستالي (CV) به ترتيب 99.82 و 98.24 درصد و شار نفوذ هم به ترتيب 40.2 و 40.1 كيلوگرم بر متر مربع بود. ميزان حذف فلزات سنگين براي غشاي اصلاح نشده به ترتيب برابر با 31، 32 و 32.5 درصد بود، در حالي كه براي غشاي بهينه اصلاح شده به ترتيب 98.09، 98.32 و 98.63 درصد بود.
موارد یافت شده: 5